Dili
|
Türkçe
|
Süresi (Yıl)
|
4
|
Azami Süresi (Yıl)
|
7
|
Kontenjanı
|
70
|
Staj Durumu
|
Var
|
Mezuniyet Unvanı
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans
|
ÖSYM Tipi
|
SÖZ
|
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Görkem TEYİN
|
Program Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Görkem TEYİN
|
Tarihçe
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2017-2018 Öğretim Yılında açılmış olup ilk kez aynı yıl ek kontenjan döneminde öğrenci alımına başlanmıştır.
|
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
|
Kabul Koşulları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ÖSYM tarafından düzenlenen merkezi sistem sınavında SÖZ puan türü ile öğrenci kabul etmektedir.
|
Üst Kademeye Geçiş
Lisans bölümünden mezun olan öğrenciler ALES ve Yabancı Dil Yeterlilik sınavlarında başarılı oldukları takdirde Lisansüstü Programlara başvurabilirler.
|
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az AKTS’yi (240 AKTS) sağlayan, ve staj yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
|
Mezun İstihdam Olanakları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olan öğrenciler genellikle otel, restoran, kafe, bar gibi yiyecek içecek işletmelerinde çalışırlar. Ayrıca akademik kariyer de yapabilmektedirler.
|
Ölçme ve Değerlendirme
Bir yarıyılda her ders için öğrenciler en az bir ara sınava ve bir final sınavına tabi olurlar. Dersin öğretim sorumlusu; ödevler, uygulama çalışmaları, projeler vb. çalışmalardan öğrenciyi sorumlu tutar. Öğrencinin yarıyıl sonunda alacağı ders notu, tüm sınav notlarının ve yarıyıl boyunca yapılan çalışmaların değerlendirmelerini içerir. Bu not belirlenirken Ders Klavuzlarında yer alan Değerlendirme Notu ve Kriterleri esas alınır. Final sınavının yüzdesi, %40’dan az, %60’dan fazla olamaz.
|
https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=69&lang=tr
|