TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Yusuf YALÇIN
Program Başkanı
Öğr.Gör. Fatma UYAR
Tarihçe
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 2017 yılında kurulmuş olup 2017-2018 öğretim döneminde öğrenci alımına başlanmıştır.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik alanında Önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Kabul Koşulları
YÖK tarafından kabul edilmiş sınavlar lise mezuniyet sınavları (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi vb.) veya son iki yıl içinde girilmiş üniversite giriş sınavı benzeri sınavlar (SAT, EFS vb.), Lise diploması
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimlerini tamamlamaya hak kazanan Türkiye uyruklu öğrenciler, ÖSYM’nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavından (DGS) yeterli puanı aldıkları takdirde, üniversitelerin; İşletme, İşletme Yönetimi ve Sağlık Yönetimi 4 yıllık lisans programlarına devam edebilmektedirler. Yabancı uyruklu adaylar ilgili alanda lisans programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az AKTS’yi sağlayan, ve staj yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun olan öğrencilerimiz hastane, özel sağlık kuruluşları, aile sağlığı merkezleri, özel muayenehaneler, diş hastaneleri, veterinerlikler, belediye sağlık işleri müdürlüğü, fizyoterapi merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, yaşlı bakım evlerinde çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1)Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte/MYO yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır.
(2) Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %70’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur.



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=80&lang=tr