ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 70
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Endüstri Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç ONAN
Program Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç ONAN
Tarihçe
1999 yılında, Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitime başlayan Endüstri Mühendisliği Bölümü, kuruluşundan bu yana Acıbadem kampüsünde eğitim vermektedir. Endüstri Mühendisliği Türkçe Programı ilk mezunlarını 2003 yılında vermiştir.
Kazanılan Derece
Endüstri Mühendisliği, Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
YKS sonuç belgesi, Lise diploması (Yurt dışından öğrenci kabulü için adayların Yükseköğretim Kurumlarına doğrudan başvuru yapmaları gerekir. Başvuru yapacak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında veya mezun olmuş bulunmaları gerekir, varsa Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan lise bitirme sınavlarına (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi, v.b.) veya son iki yıl içerisinde alınmış üniversite giriş sınavı statüsünde olan sınavlara SAT, v.b.) ilişkin resmi sınav sonuç belgesi)
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans programlarına başvuru yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini (240 AKTS) ilgili Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, ve 60 günlük staj yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Yaratıcı, lider, yenilikçi, takım ruhuna sahip, bağımsız düşünme yeteneği olan, etik kurallara ve sürekli öğrenmeye inanan, çevre, ülke ve insalığa katkıyapacak bilgi ve yeteneklerle donanmış Endüstri Mühendisleri, üretilen ürün ya da hizmetten bağımsız olarak her işletmede çalışabilir çünkü mesleğin temel amacı: Sistemlerin Performansını Geliştirmektir.

Endüstri Mühendisleri’nin çalışma alanları:
Üretim sektöründe: Ürün tasarımı, Üretim planlama ve kontrol, Stok kontrol, Fabrika yeri seçimi ve kurulumu, Lojistik, Kalite kontrol ve bakım sistemlerinin planlanması
Hizmet sektöründe: Süreç tasarımı, İşgücü planlama, Yatırım planlama, Müşteri ilişkileri yönetimi, Proje yönetimi
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuvar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır.

(2) Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %60’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=10