ULUSLARARASI TİCARET VE İŞLETMECİLİK (İNGİLİZCE) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Lisans
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet CİVELEK
Program Başkanı
Doç.Dr. Fatma Özge BARUÖNÜ
Tarihçe
2008- 2009 Akademik Yılında öğrenci kabul ederek eğitim hayatına başlamıştır. Küresel dinamiklerin ve ülkemizin gelişmesi dikkate alınarak ihtiyaçlar doğrultusunda ders planları ve müfredat programı güncellenmiş, staj olanakları yaratılmış, sektör ve bölümümüz arasında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde adımlar atılmıştır. Bu bağlamda sektördeki bölüm mezunlarımız ve yetkin uzman ve üst düzey yöneticilerden oluşan 'bölüm danışma kurulu' oluşturulmuştur.
Kazanılan Derece
Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
YKS sonuç belgesi ve lise diploması.
Yurt dışından öğrenci kabulü için adaylar ilgili Yükseköğretim Kurumlarına doğrudan başvuru yapacaklardır. Başvuru yapacak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında okuyor veya mezun olmaları gerekir. Adaylar, varsa Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan lise bitirme sınavlarına (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi, v.b.) veya son iki yıl içerisinde alınmış üniversite giriş sınavı statüsündeki sınavlara (SAT, EFS, v.b.) ilişkin resmi sınav sonuç belgelerini ibraz etmelidirler.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar, yeterli ALES puanları ile yüksek lisans ve entegre doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az 240 AKTS sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Dış Ticaret Firmaları, Lojistik Şirketleri, Çeşitli Kurumlar (Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, İhracatçı Birlikleri) Ulusal ve Uluslararası Banka ve Sigorta Şirketleri, Borsa ve Danışmanlık Şirketleri, Üniversiteler, Ulusal ve Çok Uluslu Şirketler, İthalat-İhracat ve Lojistik Departmanları.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır. Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %60’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur.



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=37