MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Makine Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Ertuğrul TAÇGIN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Utku HELVACI
Tarihçe
Makine Mühendisliği bölümü Eylül 2008 tarihi itibariyle eğitime başlamıştır. 2018 yılında MÜDEK akreditasyonu için başvuru yapılmış ve 2019 itibariyle MÜDEK akreditasyonu almıştır. Bu akreditasyon süreci ve hemen sonrasında MÜDEK kriterlerine göre bazı dersler ilave edilmiş ve ders planında değişiklikler yapılmıştır. MÜDEK akreditasyonu bu programın ulusal ve uluslararası standartlarla uyumlu olduğunu ifade etmekte ve alınan diplomanın yurt dışında Avrupa ve ABD de geçerliliğinin garantisidir.
Kazanılan Derece
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrencilere Makine Mühendisi unvanı verilir.
Kabul Koşulları
YÖK tarafından kabul edilmiş sınavlar lise mezuniyet sınavları (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi vb.) veya son iki yıl içinde girilmiş üniversite giriş sınavı benzeri sınavlar (SAT, EFS vb.), Lise diploması
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla bitiren öğrenciler ulusal ve uluslararası üniversitelerdeki lisansüstü programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az AKTS’yi sağlayan ve staj yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az AKTS’yi sağlayan ve staj yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuvar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır.
(2) Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %60’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=40