SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Lisans
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Özlem İNGÜN KARKIŞ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Seda ÜNSAR
Tarihçe
2017 yılında kurulan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2017-2018 öğretim yılında lisans düzeyinde öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında lisans diploması
Kabul Koşulları
YKS sonuç belgesi, lise diploması. Yurt dışından öğrenci kabulü için adaylar, ilgili Yükseköğretim Kurumlarına doğrudan başvuru yapacaklardır. Başvuru yapacak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında okuyor veya mezun olmaları gerekir. Adaylar, varsa Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan lise bitirme sınavlarına (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi, v.b.) veya son iki yıl içerisinde alınmış üniversite giriş sınavı statüsündeki sınavlara (SAT, v.b.) ilişkin resmi sınav sonuç belgelerini ibraz etmelidirler.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayanlar, yeterli ALES puanları ile yüksek lisans ve entegre doktora programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az 240 AKTS sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları, siyaset, sosyal ve yönetim bilimleri, hukuk ve çevre gelişimi alanlarında donanım sahibi olacaklarından, kamu ve özel sektörün değişik alanlarında kariyer yapma olanağı bulacaklardır. Mezunlarımız Kalkınma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, yerel yönetimlerin değişik birimleri, bankalar, medya kuruluşları ve benzeri kurumlarda orta ve üst düzey yönetici olarak çalışabileceklerdir.

Avrupa Birliği uyum sürecinde siyasal ve yönetsel karar alma mekanizmalarının sivil toplum kuruluşlarının katılımına giderek daha açık hale gelmesi, mezunlarımıza mesleki bir üstünlük kazandıran bir diğer unsuru oluşturacaktır. Bu bölümün öğrencileri, gördükleri disiplinler arası öğrenim sayesinde kendi ilgi alanları doğrultusunda uzmanlaşabilir, kamu sektöründe olduğu kadar özel sektörde de çalışma imkânına sahip olurlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır. Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %60’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur.



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=74