İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı İnşaat Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Emel İRTEM
Tarihçe
Doğuş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2017 yılında kurulmuş olup 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.
Kazanılan Derece
İnşaat Mühendisi, Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
YKS sonuç belgesi, Lise diploması (Yurt dışından öğrenci kabulü için adayların Yükseköğretim Kurumlarına doğrudan başvuru yapmaları gerekir. Başvuru yapacak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında veya mezun olmuş bulunmaları gerekir, varsa Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan lise bitirme sınavlarına (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi, v.b.) veya son iki yıl içerisinde alınmış üniversite giriş sınavı statüsünde olan sınavlara (SAT, v.b.) ilişkin resmi sınav sonuç belgesi)
Üst Kademeye Geçiş
Lisans programını tamamlayan öğrenciler, ÖSYM'nin düzenlediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ile başka kurumlarda Yüksek Lisans eğitimine başlayabilirler. Üniversitemizde mevcut durumda İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans programı bulunmamaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ilgili Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az AKTS’yi sağlayan, ve staj yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
Mezun İstihdam Olanakları
Gelişmiş ülkelerle yarışabilmek için gerekli her yenilik ve açılımda inşaat mühendislerinin katkıları yadsınamaz. Araştırma geliştirme ve buna bağlı olarak projelendirme ve yapım faaliyetleriyle devam eden çevrim malzeme, kalite, maliyet ve ekolojik binaların tasarımı, sürdürülebilirlik ile devam eder.
İnşaat mühendisleri, bütün inşaat firmalarında, kamu kuruluşlarında ve belediyelerde çalışabilecekleri gibi şantiye kontrolürlüğü, iş sağlığı ve emniyeti, gibi pek çok alanda çalışabilirler.
İnşaat Mühendisleri, belirtilen alanların yanı sıra, üniversitelerde akademisyen, araştırma asistanı ve araştırma merkezlerinde de araştırmacı olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
(1)Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte/MYO yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır.
(2) Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %70’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur.



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=75