YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Yazılım Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Prof.Dr. Mitat UYSAL
Program Başkanı
Prof.Dr. Mitat UYSAL
Tarihçe
Yazılım Mühendsiliği Bölümü 2017-2018 Öğretim Yılında açılmış olup ilk kez aynı yıl ek kontenjan döneminde öğrenci alımına başlanmıştır.
Kazanılan Derece
Yazılım Mühendisi, Lisans Derecesi
Kabul Koşulları
YKS sonuç belgesi, Lise diploması (Yurt dışından öğrenci kabulü için adayların Yükseköğretim Kurumlarına doğrudan başvuru yapmaları gerekir. Başvuru yapacak adayların Türk liselerine denk bir okulun son sınıfında veya mezun olmuş bulunmaları gerekir, varsa Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanan lise bitirme sınavlarına (Abitur, International Baccalaureate, GCE, Tawjihi, v.b.) veya son iki yıl içerisinde alınmış üniversite giriş sınavı statüsünde olan sınavlara (SAT, v.b.) ilişkin resmi sınav sonuç belgesi)
Üst Kademeye Geçiş
Yüksek lisans programlarına başvuru yapabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin mezuniyete hak kazanması için; kayıtlı olduğu programın zorunlu ve seçmeli tüm derslerini başarı ile tamamlaması, derslerin AKTS kredi değerleri esas alınarak hesaplanan genel not ortalamasının 2.00 veya üzeri olması, 240 AKTS’yi tamamlaması ve 60 günlük staj yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Yazılım mühendisleri farklı sektörlerde tüm kamu ve özel kurumların yazılım geliştiren bilgi işlem veya bilgi teknolojileri bölümlerinde, bankalarda, ulusal veya uluslararası yazılım/bilişim firmalarında ve teknoparklarda çalışabilir. Programdan mezun olacak öğrenciler; yazılım mühendisi, yazılım mimarı, yazılım geliştirici, sistem analisti, sistem mühendisi, tasarım mühendisi, bilişim teknolojileri uzmanı, uygulama programcısı ve web uzmanı ve danışman gibi ünvanlar altında çalışabilirler. Yazılım Mühendisleri, belirtilen mesleklerin yanı sıra, üniversitelerde akademisyen olarak ve araştırma merkezlerinde çalışabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
(1) Bir yarıyılda her dersten en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı yapılır. Öğretim elemanı; ödev, proje, laboratuvar ve benzeri çalışmaları ara sınav olarak değerlendirebilir. Yarıyıl sonu sınavı yazılı olarak yapılır. İlgili fakülte yönetim kurullarının kararı ile sınav sözlü veya sözlü-yazılı olarak da yapılabilir. Yarıyıl
başarı notunun verilmesinde tüm sınav sonuçları ve diğer yarıyıl içi çalışmalar dikkate alınır.
(2) Öğrencinin yarıyıl sonu başarı notunun hesaplanmasında, yarıyıl sonu sınavının ağırlığı %40’dan az ve %60’dan fazla olamaz. Yarıyıl içi çalışmalar ile yarıyıl sonu sınavının başarı notu üzerindeki ağırlıkları öğrencilere yarıyıl başında duyurulur
*Daha fazla bilgi için ilgili dersin tanımına bakınız. (Form 2C)



https://obs.dogus.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=76